1 litre sut
1/2 su bardagi seker
1/2 su bardagi irmik
1 yumurtanin sarisi
1 yumurtanin sarisi
vanilya
1 tatli kasigi tereyagi
Uzerine: tarcin ve ceviz
- Soguk sute seker ve irmigi ilave edip guzelce karistiriyorsunuz
- Kaynamaya basladigi zaman atesi kisip karistira karistira pisiriyorsunuz
- Kaynarken goz goz olmaya basladiginda yumurtanin sarisini cirpip icerisine biraz karisimdan da ekleyip tencereye dokuyorsunuz
- Vanilya ve tereyagini da ekleyip bir tasim daha kaynatiyorsunuz ve isidan aliyorsunuz
- Borcami soguk su ile islattikdan sonra muhallebinizi icine dokuyorsunuz
- Buz dolabinda birkac saat sogutuyorsunuz. Bir gun evvelinden yapilirsa daha guzel oluyor ama sogudukdan sonra uzerini kapatmayi unutmayin
- Servis yapmadan once uzerini tarcin ve ceviz ile susleyebilirsiniz