1.5 su bardagi sehriye (ben tel sehriye kullandim ancak arpa sehriye de guzel oluyor)
3 su bardagi su
1 kucuk haslanmis veya kozlenmis tavuk gogsu
1 su bardagi konserve misir
1 kozlenmis kirmizi veya sari biber
1 demet taze sogan
1/2 su bardagi ince dilinmis salatalik tursusu
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
Tuz,
1 limon suyu
Nar eksisi
1 corba kasigi sumak
1/4 su bardagi Zeytinyagi
Arzuya gore tursu suyu
- Tavugu haslayip sogumaya birakiyorsunuz
- Sehriyeyi zeytinyaginda biraz rengi kizarincaya kadar kizartiyorsunuz
- Uzerine suyunu ekleyip sehriyeler yumusayincaya kadar kisik ateste pisiriyorsunuz
- Konservenin suyunu suzup soguk sudan geciriyorsunuz
- Maydanoz, dereotu, yesil sogani yikayip ince kesiyorsunuz
- Biberi kosleyip kabuklarini soydukdan sonra ince doguruyorsunuz
- Tavuk gogsunu didikliyorsunuz
- Butun malzemelerinizi harmanliyorsunuz
- En son olarak da damak tadiniza gore tuz, limon ve nar eksisini ekliyorsunuz.
- Ben eksi sevdigim icin fazladan nar eksisi hatta biraz tursu suyu ekliyorum