Bu biskuviyi yilbasi icin eltim yapip getirmisti. Kendisi Ingiliz ve yemek pisirme konusunda ise pek becerili degildir (ki normal cunki Ingiliz sofrasi bizimki kadar zengil degil tabii ki). Ancak bu sene yaptigi imparator biskuvileri harika olmustu. Tabiiki hepimiz "tatli yapma kurslarina mi basladin yoksa" diyerek takildik.
Biskuvinin adinin nereden geldigini merak ettim. Hani bizde vardir ya hunkar begendi veya imam bayildi gibi isimler. Bunun da imparatorla falan bir ilginc bir hikayesi olabilecegini dusunmustum ancak oyle bir hikaye bulamadim. Tek ogrendigim sey 1. dunya savasina kadar Alman biskuvisi diye bilinirmis. Daha sonra Iskoclar sekerini cogaltip bu tarife ulasmislar ve ondan sonra da Ingilizler ismini degistirip Imparator biskuvisi demiler. Ayni tip biskuvilerden Kuzey Irlanda ve Belcikada da varmis. Eltim frambuaz marmelati ile yapmisti ama her turlu marmelat ile yapilabilir diye dusunuyorum.
Bende bugun hafta sonunda arkadasima giderken goturmek icin yaptim ancak kendiminkinin tadina henuz bakmadim. Umarim eltiminki kadar guzel olmustur.
Biskuvinin adinin nereden geldigini merak ettim. Hani bizde vardir ya hunkar begendi veya imam bayildi gibi isimler. Bunun da imparatorla falan bir ilginc bir hikayesi olabilecegini dusunmustum ancak oyle bir hikaye bulamadim. Tek ogrendigim sey 1. dunya savasina kadar Alman biskuvisi diye bilinirmis. Daha sonra Iskoclar sekerini cogaltip bu tarife ulasmislar ve ondan sonra da Ingilizler ismini degistirip Imparator biskuvisi demiler. Ayni tip biskuvilerden Kuzey Irlanda ve Belcikada da varmis. Eltim frambuaz marmelati ile yapmisti ama her turlu marmelat ile yapilabilir diye dusunuyorum.
Bende bugun hafta sonunda arkadasima giderken goturmek icin yaptim ancak kendiminkinin tadina henuz bakmadim. Umarim eltiminki kadar guzel olmustur.
1/2 su bardagi tuzsuz tereyagi (oda sicakliginda)
1/2 su bardagi seker
1 yumurta
1 yumurta
2 su bardagi elenmis un
1 tatli kasigi vanilla
1 tatli kasigi vanilla
1/2 su bardagi franbuaz marmelati
konserve (maraskino) kiraz
Uzerine
Uzerine
1 su bardagi pudra sekeri
1.5 corba kasigi sut
vanilla veya badem esansi
vanilla veya badem esansi
11 ile 22 biskuvi cikiyor (buyuklugune bagli)
- Firini 180 dereceye isitiyorsunuz
- Buyuk bir kapta tereyagi ve seker ve vanillayi krem haline gelinceye kadar karistiriyorsunuz
- Yumurtayi cirpip ekliyorsunuz
- Unu yavas yavas ekleyip ele yapismayan bir hamur elde ediyorsunuz
- Unlanmis bir zeminde hamurunuzu 1/2 cm kalinliginda aciyorsunuz
- Yuvarlak bir kalip veya bardak ile kesiyorsunuz
- Firinda 8 ile 10 dakika arasinda pisiriyorsunuz
- Firindan ciktikdan sonra iyice soguyuncaya kadar birakiyorsunuz
- Iki buskuvi arasina 1 tatli kasigi marmelat koyup sandovic gibi kapatiyorsunuz ve butun biskuvilerinizi bu sekilde hazirliyorsunuz
- Diger tarafta orta boy bir kap icerisinde sut ve pudra sekerini karisirarak uzerinin beyaz kremasini hazirliyorsunuz
- Biskuvilerin uzerini krema ile kapliyorsunuz
- Konserve kirazlari ikiye kesiyorsunuz ve biskuvilerin uzerlerindeki krema daha yas iken yarim kiraz ile susluyorsunuz.