3-4 tavuk gogsu
1/3 su bardagi zeytinyagi
2 dolu yemek kasigi domates salcasi
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi kekik
1/2 tatli kasigi karabiber
1/2 tatli kasigi kirmizi biber
arzuya gore kori veya yenibahar da ekleyebilirsiniz
Arzuya gore icine tavukla birlikde:
Patates kizartmasi, kivircik marul, sumakli sogan, domates, kornison tursu, aci biber, pul biber, kecup, mayonez
Durum: lavas ekmegi veya hint roti ekmegi
- Tavugu juliyen dograyin.
- Zeytinyagi, salca ve baharatlari da ekleyip uzerini strec ile kapatip buz dolabinda 3-4 saat bekletin.
- Yemek saatinden 1.5 saat once pisirmeye baslamaniz gerekiyor
- Tavugu tencereye koyup kapagini kapatin ve kisik atesde suyunu cekinceye kadar pisirin. Servisden 15 dakika evvel kapagini kapatip dinlendirin.
- Tavuk piserken patatesleri soyup yikayin, kup kup kesin ve az yagda kizartin
- Arzuya gore domates, juliyen dogranmis soganin icerisine sumak, kornison tursu, kucuk dogranmis kivircik marul ve birlikde baska servis yapmak istediginiz yan malzemelerinizi hazirlayin
- Lavas ekmeginizi servisden evvel isitin
- Ekmeginizin icine once tavuk sonra patates kizartmasi ve istediginiz ici ekleyip durun ve afiyetle yiyin